Gå til innhold
Bano

Metodisthjemmet sykehjem – Bergen 

I møte med alderdommen reduseres ofte mobiliteten på grunn av sykdom, og det skaper utfordringer for både pasienter og pleiere. Vi i Bano har som mål å gjøre hverdagen så verdig og god som mulig for begge parter. Slik kan vi ivareta den enkeltes selvstendighet, frihet og helse, samtidig som vi bevarer helsen til pleiepersonell. 

Vi har derfor utviklet Bano-konseptet, et baderomskonsept som svarer på mange av utfordringene sykdom og alderdom kommer med. Ved byggingen av Metodisthjemmet i Bergen var de kjent med løsningene Bano-baderommene kunne tilby gjennom andre institusjoner – og et slikt baderomskonsept sto på ønskelisten.

Her kan du lese mer om Bano-konseptet.

I august 2023 sto Metodisthjemmet i Bergen klart. Som et høyteknologisk sykehjem med markedsledende løsninger fikk de installert Bano-konseptet. Vi har derfor snakket med Karianne Fedøy Magnussen, som er institusjonsleder, for å høre om deres erfaringer etter nesten ett års bruk, og det var veldig hyggelig for oss å få så gode tilbakemeldinger.

Om Stiftelsen Metodisthjemmet Bergen 

Stiftelsen Metodisthjemmet Bergen er en selvstendig stiftelse med formål å drive alders- og sykehjem i tråd med Metodistkirken i Norges verdigrunnlag og norsk lovgivning.

Her er Bano-produktene de har installert 

Vil du lese mer om Bano Vendbart toalett og hvordan det fungerer? Det kan du gjøre her.

Økt selvstendighet med Bano baderomskonsept

Da baderommene ble installert, var det knyttet spenning til om løsningene ville være fremmede for brukerne, men det har gått fint.

«De fleste har raskt blitt vant til de nye funksjonelle løsningene. Kortere avstander gjør brukerne mer selvstendige, og har vært den største fordelen. Men de får fortsatt assistanse ved bruk av høydejusteringen,» forteller Fedøy Magnussen.

Trygghet i hverdagen 

Med Bano baderomsløsning har pasientene fått en tryggere hverdag. Baderommene er gjennomgående utstyrt med støttehåndtak som sikrer godt grep og reduserer risikoen for fallskader. Det vendbare toalettet gjør det lettere for personer med mobilitetsutfordringer å bruke toalettet alene. 

Vasken er plassert nær toalettet. Siden man kan vende toalettet, kan man enkelt vaske hendene mens man sitter på toalettet, før man eventuelt forflytter seg tilbake til rullestolen eller bruker rullatoren. Slik blir hygienen ivaretatt. 

I tillegg kan man heve og senke toalettet og vasken, noe som gjør at man kan tilpasse baderommet til den enkeltes behov. Vasken er også utstyrt med gode håndtak for godt grep, slik at man unngår å støtte seg på fuktige og glatte flater slik som en servant, som innebærer risiko. 

Les mer om Bano vendbart toalett her.

Positive tilbakemeldinger fra de ansatte 

Ledelsen på Metodisthjemmet mottar stadig positive tilbakemeldinger fra de ansatte. Det vendbare toalettet gir bedre ergonomi og reduserer arbeidsbelastningen, ettersom færre tunge løft er nødvendig. Det er også lettere å komme til for å hjelpe pasientene, som nå kan støtte seg selv bedre. De gjennomgående støttehåndtakene sørger også for lettere samarbeid mellom pasient og pleier. 

Attraktiv arbeidsplass 

"Velferdsteknologi for de ansatte er med på å gjøre oss til en attraktiv arbeidsplass, og det er en stor fordel i jakten på gode arbeidstakere," – Karianne Fedøy Magnussen, institusjonsleder.

Det er hard konkurranse om arbeidstakere innen pleie- og omsorgssektoren. At velferdsteknologi legger til rette for at pleierne har færre tunge løft, mindre arbeid i ugunstige vinkler og et smidigere samarbeid med pasientene – som en følge av baderomskonseptet – brukes aktivt i stillingsutlysninger.

De høyteknologiske løsninger som både gagner pasientene og pleierne, gjør Metodisthjemmet til en attraktiv arbeidsplass, og slik vinner de frem i kampen om de beste arbeidstakerne.

Kontakt oss 

Ønsker du å se nærmere på vårt baderomskonsept og finne ut om dette er en løsning som passer for deg eller ditt prosjekt, bistår vi gjerne i prosessen. Kontakt oss her.