Gå til innhold
Bano

Atrium sykehjem | Lelie zorggroep – Rotterdam, Nederland

Beboerne på Atrium sykehjem i Rotterdam sier de har gjenvunnet verdighet, selvstendighet og trygghet med installasjonen av Bano vendbart toalett. Sykehjemmet, som er et sykehjem under kjeden Lelie Zorggroep i Nederland, har installert Bano vendbart toalett i alle 60 rom etter en omfattende renovering. Både beboere og pleiepersonell har nå en helt ny hverdag.

Users sitting on Bano Turnable Toilet next to Nursing home director
Bilde: Frank De Roo

Dette er det vi trenger!

Atrium, Lelie Zorggroep, er det første sykehjemmet i Nederland som velger Bano Vendbart toalett for et stort prosjekt. Enhetsleder Marianne De Paauw er tydelig i sin tale: «Dette er det vi trenger! For våre kunder som får tilbake verdigheten, men også for personalet vårt. Med slike hjelpemidler sparer de tid og forhindrer ryggproblemer.»

Hun fortsetter: «Når du begynner å renovere et sykehjem med små bad, må du se på innovative og smarte løsninger. I tillegg må man se på hvordan baderommene kan bli klare for fremtiden. Det var slik vi fant Bano Vendbart Toalett, og vi ble umiddelbart entusiastiske.”

Dette er flott for våre beboere, men helt klart også for ryggene til vårt personale. – Marianne de Paauw, Enhetsleder

Vil du lese mer om Bano Vendbart toalett og hvordan det fungerer? Det kan du gjøre her.

Vårt dedikerte Benelux-team, ledet av Daniel Nesse og Saskia de Jong, var til stede på gjenåpningen av sykehjemmet. De var stolte og klare til å vise frem fasilitetene – og samtidig være vitne til den positive innvirkningen de nye toalettene har på både beboernes og pleiepersonalets daglige liv.

Ikke lenger behov for assistanse

Det er ikke ofte du hører folk skryte av det nye toalettet de nettopp har fått, men beboerne på Atrium legger all sjenanse til side for å fortelle om sin nye hverdag og hvordan de nå kan klare seg med mindre hjelp på badet. To av samtalene fant til og med sted mens noen satt på toalettet!

Å bruke toalettet er ikke en enkel handling for alle, men alle må likevel gjøre det flere ganger om dagen. Med buksene halvveis nede, har du endelig klart å komme deg på toalettet – en prestasjon i seg selv for de med redusert funksjonsevne. Men allerede kommer neste utfordring, hvordan komme seg av når du er ferdig?

Beboerne Natasja og Roberto demonstrerer gjerne toalettet og den enkelheten det tilbyr, fordi det har gitt dem tilbake noe de hadde mistet – selvstendigheten. I sitt nylig renoverte bad viser Natasja fra rullestolen og sier: «Jeg kan støtte meg mye bedre nå, og jeg gjør alt selv, det gjør det så mye enklere.» Hun snur toalettet, justerer høyden, og trenger bare å ta et lite skritt til siden for å komme på toalettet.

Mindre sykefravær blant ansatte

Stef og Chantal er pleiepersonell ved Atrium sykehjem, og forklarer at de ikke lenger trenger pasientløftere og andre verktøy for å utføre arbeidet sitt takket være Bano. De bruker mindre tid og har mer plass på badet for å hjelpe. Det nye toalettet gjør også dusjing av beboerne mye enklere. «Med Bano Vendbart toalett gjør vi færre forflytninger, noe som resulterer i færre belastningsskader og lavere sykefravær blant personalet. Dette øker både trivselen og er kostnadsbesparende.»

Beboerne på Atrium sykehjem har gjenvunnet en del av sin hverdag. Slike ting gir glede, mestringsfølelse og verdighet. Tross alt er badet vårt mest private rom, og vi er glade for å se at produktene våre bidrar til å forbedre enkeltpersoners daglige liv.

Vil du lese mer om hvordan færre forflytninger fører til færre skader hos pasienter og pleiere? Da kan du lese mer om det her.